čtvrtek 17. prosince 2015

Ed McBain - Killer's Choice (Která stála za vraždu?)


Další mluvená kniha získaná přes Království mluveného slova. Trochu mě překvapilo, že vypravěč Oldtrebi, který tuto knihu namluvil, má podobné "R" jako já. Nicméně jako i u jiných, ucho si brzy zvykne a jelikož je Oldtrebi vlastníkem sytého a pevného hlasu, který se ke knize výtečně hodil, kniha mě velmi bavila.

Co se týče téhle detektivky - je to první věc, kterou jsem od McBaina četl. Pamatuji si, že u nás doma vždycky nějaká jeho detektivka ležela buď položená, nebo rozečtená a v knihovně měl McBain k dispozici celý regál a některé tituly byly i v kopiích - málokdy se ovšem potkávaly.
A je k tomu rozhodně důvod - ať už ten, že Češi detektivky milují, a nebo styl, jakým McBain píše. Která stála za vraždu? je dobrá, poctivá detektivka, psaná přehledným stylem. Postavy detektivů vyšetřující dvě vraždy jsou vážné a poctivé a člověk si je rychle oblíbí. V knize není příliš akčních scén, krom dvou zatýkaček se policajti příliš do rizika nedostanou. Kniha je prostě napínavá, jak má správná detektivka být.

Žádné komentáře:

Okomentovat